انشعابات ورودی تاسیسات برق

پس از محاسبه دیماند برق مورد نیاز پروژه، زمان آن  است که بر اساس دیماند محاسبه شده و شرایط و محدودیت های پروژه نسبت به تامین توان و تامین انشعات ورودی تغذیه کننده تاسیسات برق اقدام شود.

آیا امکان تغذیه از شبکه برق عمومی وجود دارد؟، در چه سطح ولتاژی باید انشعاب ورودی دریافت شود؟ و اینکه آیا شرایط ایجاب می کند تا در خود پروژه با در نظر گرفتن تمهیداتی نسبت به تولید کل و یا بخشی از توان الکتریکی مورد نیاز اقدام شود؟؛ و آیا لازم است استفاده از انرژی های نو مانند انرژی خورشیدی مد نظر قرار بگیرد؟،…

در ادامه به موضوع دریافت انشعاب برق از شبکه عمومی و درخواست تامین دیماند مورد نیاز به اداره برق می پردازیم. برای اطلاع کامل از جزییات می توانید به استاندارد انشعابات شبکه های توزیع وزارت نیرو (دوجلد) و  آیین-نامه برقراری انشعاب و استفاده از خدمات-شبکه برق وزارت نیرو مراجعه نمایید.

در هنگام واگذاری انشعاب به متقاضی، شرکت های توزیع برق موارد زیر را در نظر می گیرند:

  1. شرط عمومی واگذاری (فروش) انشعاب برق برای قدرت درخواستی (دیماند) کمتر از ۳۰ کیلو وات، برحسب جریان است؛ و اصطلاحا به این نوع انشعاب انشعابات آمپری گفته می شود. برای این مصارف تنها یک کنتور اکتیو به صورت پرایمر (بدون ترانس جریان) در نظر گرفته می شود.
  2. کنتورهای استاندارد وزارت نیرو برای انشعابات آمپری عبارتند از:

تکفاز: ۱۵ آمپر (برای روستاها، کیوسک ها،…)، ۲۵ آمپر و ۳۲ آمپر؛

سه فاز: ۱۵، ۲۵، ۳۲ آمپر؛

۳٫ وضعیت برای انشعابات بالاتر از ۳۰ کیلووات که به انشعابات دیماندی معروف هستند متفاوت است، و برای اندازه گیری توان از دو کنتور اکتیو و راکتیو که از طریق ترانس جریان اندازه گیری را انجام می دهند استفاده می شود.

۴٫ برقراری انشعاب فشار ضعیف به صورت هوایی مجموعاً تا ۲۰ کیلو وات مجاز است.

۵-       متقاضیان برق با دیماند کمتر از ۳۰ کیلو وات (۵۰ آمپر)، از احداث خطوط نیرو رسانی و تاسیسات برق در داخل محدوده خدمات شهری معاف خواهند شد.

۶٫ متقاضیان برق با مجموع دیماند از ۳۰ کیلو وات تا ۱۵۰ کیلو وات، از واگذاری زمین پست معاف خواهند شد.

۷٫ متقاضیان برق با مجموع دیماند از ۱۵۰ کیلو وات تا ۲۵۰ کیلو وات به تشخیص شرکت توزیع برق و از قدرت ۲۵۰ کیلو وات به بالا، باید زمین پست واگذار نمایند. بدیهی است هزینه واگذاری زمین پست پس از انتقال سند قطعی به نام شرکت توزیع برق و با قیمت کارشناسی به متقاضی پرداخت خواهد شد.

۸٫ متقاضیان برق خانگی روستایی، در فاصله کمتر از ۲۰۰ متر از شبکه فشار ضعیف، از احداث خطوط نیرو رسانی معاف هستند. سایر متقاضیان در روستا، در صورت نیاز به شبکه و تأسیسات، باید با هزینه خود آن را ایجاد کنند.

۹-       در خارج از محدوده خدمات شهری، اگر تأمین برق به تشخیص شرکت از شبکه (خط) موجود مقدور نباشد، باید تأسیسات مورد نیاز توسط متقاضی احداث شود.

۱۰٫شرایط واگذاری انشعاب به متقاضیان واقع در مجموعه ها و بلوک های ساختمانی عیناً مشابه سایر متقاضیان فشار ضعیف که به صورت منفرد، تقاضای برق می کنند، خواهد بود. الزاماً متقاضیان باید، مشترکاً درخواست برق کنند. لازم به ذکر است که بازدید، طراحی، پیشنهاد و ایجاد تأسیسات برق مورد نیاز برای مجموعه ها (در سطح، ارتفاع) مشترکاً انجام می شود و پس از انعقاد قرارداد لازم و تعیین تعهدات و ایجاد تأسیسات مورد نیاز، انشعاب هریک از واحدهای مجموعه می تواند به صورت مجزا واگذار و برق دار شود.

۱۱-       واگذاری بیش از یک انشعاب برای یک محل با یک کاربری، غیر مجاز است.

  • انتخاب سطح ولتاژ برای تامین برق متقاضی، متناسب با قدرت درخواستی، به شرح زیر تعیین می شود:
  • انشعابات ۱۵۰ کیلووات و کمتر از طریق شبکه فشار ضعیف، تامین می شود.
  • انشعابات بیش از ۱۵۰ کیلووات تا حداکثر ۲ مگاوات از طریق شبکه فشار متوسط (۳۳،۲۰،۱۱ کیلوولت)، تامین برق می شوند.
  • انشعابات با قدرت ۲ مگاوات تا حداکثر ۷ مگاوات از طریق شبکه فشار متوسط و به طور مستقیم از پست های فوق توزیع تامین برق خواهند شد.
  • انشعابات با قدرت ۷ مگاوات و بیشتر به طور مستقیم از سطوح ولتاژ ۶۳ کیلولت و بالاتر تامین برق می شوند. 
  • ظرفیت فیدرهای ۱۱، ۲۰، ۳۳ کیلولت به ترتیب چهار، هفت، و ده مگاوات محسوب می شود.

برای اطلاعات بیشتر منابع زیر را مطالعه نمایید:

انشعابات شبکه توزیع برق جلد اول

انشعابلت شبکه توزیع برق جلد دوم

آیین-نامه-برقراری-انشعاب-و-استفاده-از-خدمات-شبکه-برق

آئین-نامه-تکمیلی-تعرفه-برق

برای دانلود منابع بالا بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

دانلود منابع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *